باکتری های سخت در مایکروویو زنده می همانند – غروب شهر

[ad_1]
غروب شهر

به نقل از خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، باکتری‌ها در نشت نفت دریایی، زباله‌های پلاستیکی حاضر در اقیانوس، میدان‌های صنعتی و حتی فضای داخلی ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌توانند زنده بمانند و حتی رشد کنند.

اکنون، محققان باکتری‌هایی را یافته‌اند که به گمان زیادً با یکی از خطرناک‌ترین مکان‌های بالقوه کشنده قابل فکر یعنی اجاق‌های مایکروویو سازگار شده‌اند.

محقق ارشد «دانیل تورنت» از مؤسسه داروین در پاترنا اسپانیا، او گفت: «نتایج ما مشخص می کند که مایکروویوهای خانگی میکروبیوم سازگارشده تری دارند، همانند به سطوح آشپزخانه، در حالی که مایکروویوهای آزمایشگاهی باکتری‌هایی را در خود جای خواهند داد که در برابر تشعشع مقاوم‌تر می باشند.»

برای این مطالعه، محققان مثالهای میکروبی را از ۳۰ مایکروویو گرفتند- ۱۰ مورد در آشپزخانه‌های تک‌خانگی، ۱۰ مورد در فضاهای مشترک همانند کافه تریا و محل کار، و ۱۰ مورد از آزمایشگاه‌های زیست‌شناسی مولکولی و میکروبیولوژی.

محققان این سویه ها را کشت و توالی یابی ژنتیکی را روی میکروب‌ها انجام دادند و ۷۴۷ گونه گوناگون را در ۲۴ خانواده باکتریایی شناسایی کردند.

آنها دریافتند که جوامع میکروبی معمولی بین مایکروویوهای خانگی و آنهایی که برای گرم کردن غذا در محل کار منفعت گیری خواهد شد همپوشانی دارند. این باکتری‌ها شبیه میکروب‌هایی می باشند که در سطوح معمولی آشپزخانه یافت خواهد شد.

تورنت او گفت: «برخی از گونه‌هایی که در مایکروویوهای خانگی یافت خواهد شد، همانند کلبسیلا، انتروکوکوس و آئروموناس، امکان پذیر برای سلامت انسان خطرآفرین باشند. با این حال، دقت به این مسئله مهم است که جمعیت میکروبی حاضر در مایکروویوها در قیاس با دیگر سطوح معمول آشپزخانه، خطر منحصر به فرد یا افزایش یافته‌ای را تشکیل نمی‌کند.»

مایکروویوهای آزمایشگاهی دارای بیشترین تنوع میکروب و مایکروویوهای خانگی کمترین تنوع را داشتند.

به حرف های محققان، میکروبیوم های یافت شده در مایکروویو زیاد همانند میکروب‌های حاضر در صفحات خورشیدی است.

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی،اجتماعی و تکنولوژی، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ایران وجهان را در وب سایت غروب شهر دنبال کنید.

محققان گمان زدند که شوک حرارتی ثابت و تشعشعات الکترومغناطیسی تشکیل شده توسط پنل‌های خورشیدی به گمان زیادً همان تأثیر امواج مایکروویو را روی باکتری‌ها دارد و همه میکروب‌ها به جز مقاوم‌ترین میکروب‌ها را از بین می‌برد.

تورنت در یک نشریه خبری او گفت: «هم برای عموم مردم و هم برای پرسنل آزمایشگاه، پیشنهاد می‌کنیم به طور مرتب مایکروویو را با محلول سفیدکننده رقیق شده یا اسپری ضدعفونی‌کننده حاضر در بازار ضدعفونی کنند. علاوه بر این، مهم است که بعد از هر بار منفعت گیری، سطوح داخلی را با یک پارچه مرطوب پاک کنید تا باقی مانده آن از بین برود و فوراً نشت‌ها تمیز شوند تا از رشد باکتری‌ها جلوگیری شود.»

تورنت خاطرنشان کرد: «سویه‌های باکتریایی که می‌توانند در امواج مایکروویو زنده بمانند، امکان پذیر در فرآیندهای صنعتی که به میکروب‌های مقاوم نیاز دارند، سودمند باشند.»

دسته بندی مطالب
غروب شهر

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]