[ad_1]
غروب شهر
به نقل از خبرگزاری مهر، فرشته فزونی، با اشاره به تبلیغات نادرست در رابطه نمک دریا (تصفیه نشده و فاقد ید)، سنگ نمک و نمکهای رنگی، او گفت: مصرف این نمکها به علت داشتن فلزات سنگین و آلودگی با آلایندههای شیمیایی زیاد زیان اور بوده و با خطر تشکیل سرطان همراه می باشند.
او گفت: نمک یددار تصفیه شده فاقد هرگونه ناخالصی است و مصرف نمک یددار در حد پیشنهاد شده برای همه افراد جامعه الزامی است و عارضه جانبی ندارد.
فزونی اصرار کرد: بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی، کلیوی و یا دیگر بیماران مقدار مصرف روزانه نمک خود را مطابق نظر پزشک معالج و مشاور تغذیه تنظیم کنند.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: افراد برای فراهم یُد مورد نیاز بدن باید از نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم و با شرایط نگهداری مناسب منفعت گیری کنند.
وی خاطرنشان کرد: برای پایدار ماندن یُد باید نمک را در ظروف دربسته و تیره و دور از نور نگهداری کرد و نمک در انتهای پخت به غذا اضافه شود؛ این چنین زمان خرید، نمک یددار تصفیه شده دارای بسته بندی مناسب، پروانه ساخت، تاریخ تشکیل و انقضا انتخاب شود.
به حرف های این کارشناس تغذیه، مطابق پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال سالم کمتر از پنج گرم و در افراد بالای ۵۰ سال، کودکان و بیماران قلبی و عروقی، فشارخون بالا و…، روزانه کمتر از سه گرم است. یقیناً این مقدار نمک شامل نمکهای نهان در غذا همانند نان، پنیر و دیگر انواع مواد غذایی هم میشود.
دسته بندی مطالب
غروب شهر
[ad_2]