بیماری‌های کشنده حیوانی در کمین‌اند؛ مراقبت‌ها را جدی بگیرید – غروب شهر

[ad_1]
غروب شهر

به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، قباد مرادی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به مناسبت روز جهانی بیماری‌های زئونوز، به تشریح برخی نکات کلیدی در عرصه پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، پرداخت و او گفت: بیماری کشنده و دلخراش «هاری» از طریق گزش و بزاق حیوانات هار همانند، سگ، گربه، روباه و دیگر حیوانات هار به انسان انتقال می‌یابد. لذا باید در برخورد با حیوانات وحشی مهاجم و دارای علائم بیماری، مواظب گازگرفتگی بوده و در صورت وقوع گازگرفتگی توسط حیوان، برای واکسیناسیون و دیگر عمل های درمانی بلافاصله به واحد مراقبت و پیشگیری هاری در مرکز بهداشت شهرستان مراجعه کنید.

لزوم مراقبت‌های منظم پزشکی حیوانات اهلی خانگی

او گفت: حیوانات اهلی خانگی یا سگ‌های گله باید به طور منظم توسط درمانگاه‌های دامپزشکی معاینه و علیه بیماری واکسینه شوند.

مرادی خاطرنشان کرد: نگهداری حیوانات خانگی همانند سگ و گربه بدون مراقبت دامپزشکی علاوه بر بیماری هاری، می‌تواند جهت انتقال بیماری‌های انگلی همانند کیست هیداتید و توکسوپلاسموز شود. به این علت، این حیوانات باید به طور منظم زیر نظر دامپزشک معاینه و داروهای ضد انگلی دریافت کنند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: محل نگهداری حیوانات خانگی باید مرتباً تمیز و ضدعفونی شده و از تماس کودکان و زنان باردار با آنها پرهیز و از تماس حیوانات خانگی با حیوانات وحشی و ولگرد، جلوگیری شود.

وی این چنین یادآور شد: برای قطع چرخه زندگی انگل‌ها و پیشگیری از انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، ضمن جلوگیری از کشتار قاچاق دام، ضایعات کشتارگاهی به اختصاصی تکه‌های آلوده به کیست‌های انگلی باید از دسترس حیواناتی همانند سگ و گربه و حیات وحش، دور باشد.

مرادی با گفتن این که میوه‌جات و سبزی‌های آلوده به مدفوع سگ و گربه و حیوانات وحشی دیگر می‌تواند جهت انتقال آلودگی‌های انگلی و میکربی همانند کیست هیداتید، توکسوپلاسموز و عفونت‌ها و مسمومیت‌هایی به انسان شود، افزود: میوه و سبزی قبل از مصرف باید با منفعت گیری از چند قطره مایع ظرف‌شویی در یک ظرف آب، کاملاً شسته و با منفعت گیری از مواد ضدعفونی کننده مناسب ضدعفونی و سپس مصرف شوند. این چنین، باید مواظب آلودگی‌های متقاطع همانند آلودگی ناشی از کارد یا میز یا تخته گوشت آلوده در آشپزخانه، باشیم.

وی او گفت: گوشت قرمز باید از فروشگاه‌ها و قصابی‌های مجاز که واجد شرایط بهداشتی و دارای مهر دامپزشکی روی لاشه می باشند، تهیه شود. مصرف گوشت‌های غیرمطمئن بویژه به طور کبابی و نیم پز می‌تواند جهت انتقال آلودگی‌های باکتریایی و انگلی به انسان شود.

گوشت طیور مورد قبول دامپزشکی مصرف کنید

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی،اجتماعی و تکنولوژی، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ایران وجهان را در وب سایت غروب شهر دنبال کنید.

وی با گفتن این که گوشت طیور فاقد بسته بندی مورد قبول دامپزشکی یا در صورت نگهداری در شرایط نامناسب و انقضای تاریخ مصرف، می‌تواند جهت بیماری و مسمومیت‌های غذایی مصرف کننده شود، اضافه کرد: مصرف شیر و دیگر فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه همانند پنیرهای محلی و بستنی‌های سنتی تهیه شده از شیر غیرپاستوریزه می‌تواند جهت ابتلاء به بیماری خطرناک تب مالت (بروسلوز) و دیگر عفونت‌های گوارشی خطرناک شود. لذا از مصرف شیرخام، پنیر محلی، بستنی سنتی و دیگر محصولاتی که از شیر خام و غیرپاستوریزه تهیه خواهد شد، باید جدا اجتناب شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: تماس مستقیم دامداران با جنین‌های سقط شده و ترشحات زایمان دام‌های مذکور می‌تواند جهت انتقال بیماری‌هایی همانند تب مالت شود، به این علت، زمان تماس با دام‌ها باید نکات بهداشتی مراعات شود.

وی گفت: برخی از بندپایان همانند کنه، می‌توانند جهت انتقال بیماری‌های خطرناکی همانند تب‌های خونریزی دهنده (تب کریمه کنگو) به انسان شوند. به این علت، باید محل نگهداری دام‌های اهلی همانند گاو، گوسفند و بز در اماکن روستایی از محل زندگی انسان جدا و مرتباً با سمپاشی مناسب از بندپایان ناقل همانند کنه، پاکسازی شود. این چنین، دامداران باید از تماس دست با کنه یا له کردن آنها با دست خودداری کنند.

مرادی خاطرنشان کرد: افرادی که به اقتضای شغلی با حیات وحش در تماس‌اند همانند، دامپزشکان و تکنسین‌های دامپزشکی و محیط‌بانان و یا کارکنان باغ وحش‌ها، باید ضمن مراعات مراقبت‌های محافظتی ملزوم، واکسن‌های الزامی همانند واکسن هاری را دریافت کنند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خصوص پیشنهاد‌های پیشگیرانه در رابطه بیماری‌های مشترک انسان و حیوان به خصوص بیماری‌های تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و هاری، فرمود: از خرید دام زنده و یا گوشت‌هایی که به طور غیربهداشتی ذبح و اراعه خواهد شد، خودداری کنید؛ دام زنده را از مراکز اراعه مجاز تحت نظر دامپزشکی خریداری کنید؛ از ذبح دام در منازل و معابر عمومی خودداری کنید؛ به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، ذبح و مصرف نکنید؛ گوشت تازه ۲۴ ساعت و جگر و دیگر امعاء و احشاء دامی، ۴۸ ساعت قبل از مصرف، در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود.

او گفت: از مصرف گوشت و جگر خام و نیم پز خودداری کرده و غذاهای کاملاً پخته شده را مصرف کنید؛ از دستکاری، کندن و یا له کردن کنه‌های حاضر بر روی دام‌ها خودداری کنید؛ از تماس با خون حیوان ذبح شده بر روی اندام‌های بدن خودداری کنید؛ از مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه (شیر، پنیر، بستنی و خامه) خودداری کنید.

مرادی این چنین او گفت: از تماس، نزدیک شدن و غذا دادن به حیواناتی از قبیل سگ و گربه خودداری کنید؛ در صورت گزیدگی یا خراش توسط حیواناتی از قبیل سگ و گربه و دیگر پستانداران، ضمن شستشوی محل گزیدگی با آب و صابون به زمان ۱۵ الی ۲۰ دقیقه، سریعاً جهت دریافت واکسن ضد هاری به مراکز مراقبت و پیشگیری هاری مراجعه کنید.

از مار و عقرب دوری کنید

او گفت: در صورت مشاهده مار و عقرب و حشرات زهرآگین، از نزدیک شدن و یا دستکاری آنها خودداری کنید؛ در صورت گزش توسط مار و عقرب، جهت انجام عمل های درمانی و تزریق سرم ضد زهر، به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید و به منظور جلوگیری از نیش پشه‌ها و پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های منتقله از حشرات از قبیل سالک، از وسایل حفاظت فردی همانند، پمادهای دور کننده حشرات و لباس‌هایی با آستین بلند، منفعت گیری کنید.

دسته بندی مطالب
غروب شهر

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]