[ad_1]
غروب شهر
به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، محمد رضا ظفرقندی پیش از ظهر امروز دوشنبه، ۱۹ خردادماه در چهارمین همایش روز جهانی ایمنی غذا در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما اظهار داشت: متأسفانه سه سال است حالت شاخصهای حوزه سلامت که علتبالا بردن رتبه سرزمین میشد را به سازمانهای بینالمللی اراعه نکردهایم. برای مثالً حالت مرگ و میر مادران باردار که اکنون ۲۲ در ۱۰۰ هزار تولد زنده و یقیناً جزو چندین سرزمین اول دنیا هستیم، چرا نباید اراعه شود؟ در حالی که حالت سرزمین ما در این شاخصها در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به سازمان جهانی بهداشت، گزارش نشده است.
او همین طور گفت: در شاخص مرگ و میر نوزادان هم که افت قابل احتیاطای در سرزمین داشتهایم نیز آماری از سرزمین ما در دنیا در سه سال قبل اراعه نشده است. باید با دیپلماسی سلامت، سطح علمی سرزمین در حوزه غذا را ارتقا داده و از دانش دیگران منفعت گیری کنیم تا بتوانیم صادرات را رونق دهیم. مبنای صادرات این است که ثابت کنیم مواد غذایی تولیدی ایران، با کیفیت و سالم است.
وزیر بهداشت با اشاره به شعار امسال روز جهانی ایمنی غذا، او گفت: اندوخته گذاری برای تشکیل مبتنی بر دانش شعار امسال این روز است. منفعت گیری از دانش در تشکیل غذا و نظارت و این چنین کالری مجاز و کیفیت غذا و نان زیاد مهم است. اگر در تشکیل غذا به جای دانش بر بازار تمرکز کنیم، ناظر چاقی و ابتلای کودکان به کبد چرب و ابتلای بزرگسالان به فشارخون بالا، دیابت و انواع بیماریها میشویم.
وزیر بهداشت با اشاره به شیوع بالای گواتر در سرزمین در دهههای قبل، خاطرنشان کرد: در آن دوره افراد بسیاری را در مراکز درمانی میدیدیم که توده بزرگی در گردن خود داشتند و به گواتر مبتلا بودند که با اصلاح، کار علمی، مردمی و جامعه نگر، یُد به نمک افزوده شد و امروز دیگر بنده به گفتن جراح، موردی از این بیماری نمیبینم و اگر تیروئید، عمل میکنیم عمدتاً مربوط به سرطان تیروئید است.
ظفرقندی ماموریت وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در فراهم غذای سالم را مهم دانست و او گفت: مرتباً باید فرآیندها و کیفیت غذا، نان، روغنها، پروتئین و قند بهبود یافته و ارتقا یابد. سبد غذایی تعریف شده علمی برای کودکان مهم است.
وی اصرار کرد: مظلوم ترین گروه در حوزه غذا، کودکان می باشند چون به آنها غذا داده میشود و حق انتخاب و تشخیص سلامت غذا را ندارند و به آنها عادت داده میشود و امکان پذیر در بزرگسالی با چاقی، فشارخون بالا و دیابت روبرو شوند که ریشه در عادات غذایی از دوران کودکی دارد.
وزیر بهداشت با گفتن این که ایمنی غذا به معنی سلامت غذا و مقدار مجاز سموم هم اهمیت اختصاصی ای دارد، افزود: وزارت بهداشت در این عرصه با نزدیک به ۷۰۰ نیروی انسانی و ظرفیت ۴۵۰ آزمایشگاه بر ۱۷ هزار واحد تولیدی غذا نظارت دارد. کارخانهها نیز با واحدهای تحقیق و گسترش نقش مهم در ترقی کیفیت غذا دارند.
ظفرقندی با اشاره به اهمیت ایمنی، کیفیت و انرژی و کالری غذا، او گفت: فراهم غذای سالم حاصل کار مشترکی در مرحله های کاشت، برداشت، تشکیل و شراکت صنایع، وزارتخانههایی همانند جهاد کشاورزی، صنعت، اقتصاد و بهداشت است. این مجموعه پیگیر می باشند تا غذای سالم و با کیفیت در اختیار مردم قرار گیرد.
وی با گفتن این که فراهم غذای سالم به تنهایی ماموریت وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیست، افزود: برای فراهم غذای سالم باید کار تیمی و دسته جمعی صورت گیرد تا این مهم به نتیجه برسد. یک غذای سالم و با کیفیت دارای ابعادی همانند کالری مورد نیاز بدن به اختصاصی برای کودکان است.
وزیر بهداشت با اشاره به تأکیدات زیاد آموزههای دینی در رابطه غذا، او گفت: یکی از این تأکیدات این است که به غذایی که مصرف میکنید، دقت کنید که چه میخورید.
ظفرقندی با ابراز خرسندی نسبت به افت مقدار اسدیهای چرب ترانس در روغن در کشورمان، او گفت: خوشبختانه عمل های خوبی در عرصه سبوس نان و نان کامل در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی انجام شده است.
دسته بندی مطالب
غروب شهر
[ad_2]