پیشنهاد‌هایی برای نگه داری آب بدن در ایام روزه‌داری – غروب شهر

[ad_1]
غروب شهر

به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، احمد اسماعیل‌زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در رابطه با اصول تغذیه‌ای در ایام روزه‌داری ماه مبارک رمضان اظهار کرد: یکی از چالش‌های مهم روزه‌داران، حس تشنگی در طول روز است که می‌توان با مراعات برخی نکات تغذیه‌ای، از شدت آن کاست.

او همین طور گفت: برای جلوگیری از تشنگی در ماه رمضان، مراعات چند مسئله الزامی است. در وهله نخست، افت مصرف نمک نه‌تنها در این ماه بلکه در همه ایام سال پیشنهاد می‌شود، چراکه نمک می‌تواند علتافزایش حس تشنگی و کم‌آبی بدن شود.

اسماعیل‌زاده فرمود: نیاز روزانه بدن به نمک، تنها معادل یک قاشق چای‌خوری است، اما این مقدار شامل همه نمکی است که از طریق مواد غذایی گوناگون، نه‌فقط نمکدان، دریافت می‌کنیم. تعداد بسیاری از مواد غذایی همانند نان، پنیر و دیگر خوراکی‌ها حاوی نمک نهان می باشند، به این علت هرچقدر مصرف نمکدان را افت دهیم، به سلامت بدن خود پشتیبانی بیشتری کرده‌ایم.

وی نقل کرد: منفعت گیری از مقدار اندکی نمک در زمان پخت غذا مشکلی تشکیل نمی‌کند، اما بهتر است نمکدان را از سفره حذف کنیم، به‌اختصاصی در وعده سحری. افت مصرف نمک در این وعده، تأثیر قابل توجهی در کنترل تشنگی در طول روز خواهد داشت.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اذعان کرد: مصرف سبزیجاتی همانند کاهو و سبزی خوردن که به نگه داری آب در بدن پشتیبانی می‌کنند، می‌تواند از ابراز تشنگی در طول روز جلوگیری کند. علاوه بر این، مصرف انواع میوه‌ها نیز به فراهم آب بدن پشتیبانی کرده و از تشنگی پیشگیری می‌کند.

او گفت: مصرف زیاد غذاهای پروتئینی، همانند مرغ، کباب یا استیک، می‌تواند علتتشدید تشنگی شود. چراکه پروتئین زیاد جهت دفع آب زیاد تر از بدن می‌شود، و افرادی که فقط پروتئین در وعده سحری خود مصرف می‌کنند، امکان پذیر در طول روز با تشنگی شدیدتری روبه رو شوند.

اسماعیل زاده با پافشاری بر این که حذف کامل پروتئین پیشنهاد نمی‌شود اما مصرف بیشتر از حد آن نیز می‌تواند مشکل‌ساز باشد، اذعان کرد: پروتئین در حد اعتدال برای بدن الزامی است، اما زیاده‌روی در مصرف آن، به‌اختصاصی در وعده سحری، می‌تواند جهت افزایش حس تشنگی در طول روز شود. این چنین، برای جلوگیری از تشدید این حس، بهتر است از فعالیت‌های بدنی سنگین در ساعات روزه‌داری پرهیز شود. تحرک برای نگه داری سلامت بدن اهمیت دارد، اما زمان مناسب برای آن، نزدیک افطار یا سپس از آن است تا از افزایش تشنگی جلوگیری شود.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به همزمانی ایام ماه مبارک رمضان و نوروز امسال، پیشنهاد کرد: در مصرف آجیل‌های شور احتیاط کنید، چراکه منفعت گیری از این تنقلات در دید و بازدیدهای شبانه می‌تواند نیاز بدن به آب را افزایش داده و حس تشنگی را در طول روز تشدید کند.

وی این چنین خاطر نشان کرد: نوشیدنی‌هایی همانند چای، قهوه و نسکافه خاصیت مدر دارند و علتدفع زیاد تر آب از بدن خواهد شد، در نتیجه نیاز به مایعات را افزایش خواهند داد. به این علت، بهتر است در مصرف این نوشیدنی‌ها اعتدال را مراعات کرده و برای فراهم آب مورد نیاز بدن، فقطً از آب منفعت گیری کنیم.

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی،اجتماعی و تکنولوژی، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ایران وجهان را در وب سایت غروب شهر دنبال کنید.

دسته بندی مطالب
غروب شهر

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]