بازی فودبلاگرها با سلامت مردم؛ پولداری ما در گروی بیماری شما است – غروب شهر

[ad_1]
غروب شهر

احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در او گفت گو با خبرنگار مهر، با اشاره به تحول عادت‌های غذایی مردم از غذاهای سنتی به سمت فست‌فودها در پی زندگی شهرنشینی، درمورد خطرات مصرف این نوع غذاها هشدار داد.

وی پافشاری کرد: فست‌فودها به علت داشتن چربی زیاد زیاد، فیبر زیاد پایین و منفعت گیری از روغن‌هایی که متأسفانه بعضی اوقات چند بار در تهیه غذاها به کار می‌روال، برای سلامت زیاد خطرناک می باشند. این نوع غذاها خطر ابتلاء به چاقی که مادر همه بیماری‌ها است را افزایش خواهند داد. این چنین گمان ابراز بیماری‌های قلبی، سکته‌ها و سرطان‌ها نیز به علت منفعت گیری از روغن‌های مایع که تحت حرارت بالا قرار می‌گیرند و مواد رادیکال‌های آزاد تشکیل می‌کنند، زیاد تر می‌شود. وجود این مواد زیان اور در فست‌فودها، سلامت افراد را به‌طور جدی تهدید می‌کند و خواستار دقت زیاد تر مردم به انتخاب غذاهای سالم و پرهیز از مصرف این نوع مواد غذایی شد.

خطرات مصرف روغن و پنیر در فست‌فودها

اسماعیل‌زاده در خصوص اثرات منفی مصرف روغن و پنیرهای مورد منفعت گیری در فست‌فودها توضیحاتی اراعه کرد.

وی اظهار داشت: مصرف روغن زیاد و پنیرهای صنعتی در فست‌فودها اثرات جدی بر سلامت دارد. روغن زیاد کالری زیاد بالایی دارد؛ به طوری که هر گرم آن مقدار بسیاری کالری به بدن منتقل می‌کند. این چنین پنیرهایی که در صنعت فست‌فود منفعت گیری خواهد شد، به علت داشتن اسیدهای چرب اشباع زیاد، می‌توانند علتافزایش سطح کلسترول خون شوند و خطر ابتلاء به بیماری‌ها و سکته‌های قلبی را افزایش دهند.روغن‌هایی که در تهیه فست‌فود منفعت گیری خواهد شد، طبق معمولً چندین بار حرارت دیده‌اند. فرآیند سرخ کردن عمیق و نوع بافت غذاهای فست‌فود علتمی‌شود این غذاها مقدار بسیاری روغن را در خود جذب کنند. این قضیه جهت می‌شود کالری بسیاری در این غذاها نهفته باشد. علاوه بر این، افزودنی‌ها، رنگ‌ها و مقدار بسیاری نمک که در تهیه این غذاها به کار می‌رود، خطر ابتلاء به بیماری‌های گوناگون از جمله سکته‌ها، پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به تأثیر این غذاها بر چاقی فرمود: این غذاها خود علتچاقی خواهد شد و به جستوجو آن، خطر ابتلاء به دیگر بیماری‌های غیر واگیر نیز در افراد افزایش می‌یابد.

هشدار درمورد زیان های مصرف فست‌فود در دوران نوجوانی

این مقام مسئول درمورد پیامدهای منفی مصرف فست‌فود در دوران نوجوانی هشدار داد و اظهار داشت: مصرف این غذاها در این دوران می‌تواند اثرات زیان‌باری برای سلامت نوجوانان داشته باشد و یکی از مهم‌ترین دلایل ابراز اضافه وزن و چاقی در این گروه سنی محسوب می‌شود. از مشکلات جدی در سرزمین، افزایش مقدار اضافه وزن و چاقی در دوران نوجوانی است که متأسفانه علتابراز بلوغ زودرس می‌شود. این نوشته به نوبه خود می‌تواند رشد قدی کودکان را دچار اختلال کند. یکی از دلایل مهم این مشکل، روی آوردن نوجوانان به مصرف غذاهای فست‌فود و کم‌تحرکی است که در این گروه سنی زیاد رایج شده است.

او گفت: مصرف فست‌فود نه تنها جهت افزایش وزن و چاقی می‌شود، بلکه خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن در سال‌های آینده را برای نوجوانان به همراه دارد. علاوه بر این، مصرف این نوع غذاها علتمی‌شود نوجوانان از دریافت مواد مغذی الزامی که برای رشد و تکامل آنها ملزوم است، غافل شوند. فست‌فودها آنها را سیر می‌کنند و دیگر به سراغ مواد غذایی سالم و مغذی، همانند غذاهای حاوی کلسیم، ویتامین D، املاح و پروتئین‌های کافی، نمی‌روال.

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی،اجتماعی و تکنولوژی، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ایران وجهان را در وب سایت غروب شهر دنبال کنید.

اسماعیل‌زاده این چنین به نقش مخرب نوشابه‌ها در کنار مصرف فست‌فود اشاره کرد و او گفت: تعداد بسیاری از نوجوانان در کنار این غذاها نوشابه مصرف می‌کنند که این نوشیدنی‌ها به علت داشتن قندهای ساده زیاد زیاد، چاقی را تشدید می‌کنند. علاوه بر این، نوشابه‌ها ادرار را اسیدی کرده و علتدفع املاح، به‌اختصاصی کلسیم، خواهد شد که همین امر به رشد قدی نوجوانان صدمه جدی داخل می‌کند. مصرف فست‌فودها و نوشابه‌ها در دوران نوجوانی نه تنها مانعی برای رشد مناسب و سلامت کودکان تشکیل می‌کند، بلکه پیامدهای جبران‌ناپذیری برای آینده آنها خواهد داشت.

مصرف مداوم فست‌فودها و خطر ابتلاء به بیماری‌ها

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمورد تأثیر مصرف مداوم فست‌فودها بر سلامت بدن هشدار داد و نقل کرد: مصرف مداوم این فست‌فودها می‌تواند تبدیل ابراز بیماری‌های بسیاری شود. پیشنهاد ما این است که افراد مصرف فست‌فود را به حداقل ممکن برسانند؛ یعنی کمتر از یک بار در ماه. به گفتن مثال، هر ۴۵ تا ۶۰ روز یک بار مصرف فست‌فود مشکلی تشکیل نمی‌کند، اما وقتی مشکل ابراز می‌کند که افراد هفته‌ای دو تا سه بار از این غذاها منفعت گیری کنند. مصرف مداوم فست‌فودها، به اختصاصی در سنین نوجوانی، خطر بلوغ زودرس را افزایش می‌دهد و این چنین می‌تواند تبدیل اضافه‌وزن، چاقی، کوتاهی قد و حتی خطر ابتلاء به سرطان، به خصوص سرطان‌های گوارشی، در سال‌های آینده شود. به این علت، نوجوانانی که به مصرف این غذاها روی می‌آورند، باید تلاش کنند تا مصرف آن‌ها را افت دهند. در صورتی که افراد فست‌فود مصرف می‌کنند، بهتر است از انواع سالم‌تر همانند غذاهای گریل شده منفعت گیری کنند و از انواعی که در روغن غوطه‌ور شده و سرخ خواهد شد، پرهیز کنند.

بازی فودبلاگرها با سلامت مردم؛ پولداری ما در گروی بیماری شماست

به تبلیغات غذایی بلاگرها در فضای مجازی مطمعن نکنید

وی با پافشاری بر اهمیت دریافت اطلاعات صحیح در عرصه تغذیه و سلامت، او گفت: مطالبی که در فضای مجازی تبلیغ خواهد شد، عمدتاً با مقصد تجاری‌سازی و دستیابی به سود مالی انتشار خواهد شد و تعداد بسیاری از آنها فاقد مبنای علمی می باشند. از مردم گرامی خواست می‌کنم که همه اطلاعات مربوط به تغذیه صحیح، مصرف مکمل‌ها یا داروها را تنها از منبع های علمی معتبر همانند وزارت بهداشت دریافت کنند و به تبلیغاتی که توسط بلاگرها در فضای مجازی انتشار می‌شود، مطمعن نکنند.

اسماعیل‌زاده با اشاره به زیان های برخی از این تبلیغات، افزود: چندین دفعه دیده شده که داروها و مکمل‌هایی که توسط بلاگرها تبلیغ خواهد شد، حاوی مواد ناسالم و حتی مواد اعتیادآور می باشند. این چنین، غذاهایی که این افراد تبلیغ می‌کنند، بعضی اوقات از نظر تغذیه سالم نیستند و برای سلامت انسان زیاد زیان‌آورند. یکی از دسته‌های غذایی زیان اور که در این تبلیغات به چشم می‌خورد، فست‌فودها می باشند. این غذاها به علت منفعت گیری زیاد از روغن خوشمزه به نظر می‌رسند، اما باید به هزینه‌ای که برای این خوشمزگی پرداخت می‌شود، دقت کرد. مصرف مداوم فست‌فودها به سلامت بدن لطمه می‌زند و بهتر است برای نگه داری سلامتی و جلوگیری از صدمه به بدن، مقدار مصرف این نوع غذاها را افت دهیم.

بلاگرها کارشناس تغذیه نیستند و تبلیغات آنها مورد قبول ما نیست

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در جواب به این سوال که آیا افرادی که در فضای مجازی به تبلیغ مواد غذایی می‌پردازند سواد تغذیه‌ای دارند یا خیر، اظهار داشت: افرادی که بلاگر می باشند و اکنون یا فود بلاگر می باشند یا غذای بسیاری را تبلیغ می‌کنند، اینها مطمئناً کارشناس تغذیه نیستند. کارشناس تغذیه نمی‌تواند غذاهای ناسالم را برای مردم ترویج کند. به این علت این افراد در حقیقت مردم عادی می باشند که اکنون از شهرتشان منفعت گیری می‌کنند تا هم دیده شوند و هم برای او گفت و گو‌های پشت پرده و قراردادهایی که با این شرکت‌ها می‌بندند، غذاهای آنها را تبلیغ می‌کنند.این افراد با منفعت گیری از شهرت خود، زیاد تر در جهت دستیابی به منبع های مالی و تشکیل فروش زیاد تر برای دارندگان آن کالاها فعالیت می‌کنند. لزوماً کالاهایی که این افراد تبلیغ می‌کنند و سخن‌هایی که می‌زنند بر پایه شواهد علمی نیست. این افراد زیاد تر آدم‌های علمی نیستند و تبلیغاتشان مورد قبول وزارت بهداشت هم نیست.

هشدار مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمورد رژیم‌های غذایی نادرست

اسماعیل زاده درمورد انتخاب رژیم‌های غذایی مناسب هشدار داد و پافشاری کرد: نمی‌توان به هر رژیم غذایی مطمعن کرد. در فضای مجازی، تبلیغات گسترده‌ای درمورد رژیم‌های غذایی گوناگون، از جمله رژیم‌های چاقی و لاغری، انجام می‌شود که تعداد بسیاری از آن‌ها برای سلامت صدمه‌زا می باشند. رژیم‌هایی همانند رژیم‌های پر پروتئین، کتوژنیک و فستینگ از جمله رژیم‌هایی می باشند که ما آن‌ها را برای سلامت پیشنهاد نمی‌کنیم. افراد باید با دقت به شرایط بیماری خود، همانند اضافه وزن، لاغری، دیابت یا بیماری‌های کلیوی، برای گرفتن رژیم غذایی مناسب به کارشناسان و متخصصان تغذیه مراجعه کنند. خوشبختانه امروز تعداد متخصصان تغذیه در سرزمین کم نیست و افراد می‌توانند تحت نظر آن‌ها رژیم سالم دریافت کنند.

وی اظهار کرد: افرادی که در حوزه تغذیه تحصیل نکرده‌اند، اگر رژیم غذایی تجویز کنند، حتی اگر تبدیل افت وزن شود، عوارض جبران‌ناپذیری بر سلامت فرد داخل می‌کنند. وزن افت‌یافته از طریق رژیم‌های نادرست طبق معمولً پایدار نیست و بعد از مدتی بازمی‌گردد، در حالی که این روال می‌تواند صدمه‌های جدی به سلامت افراد داخل کند.

دسته بندی مطالب
غروب شهر

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]