[ad_1]
غروب شهر
به نقل از خبرگزاری مهر، گلاله اصغری، در جواب به این سوال که آیا اضافه وزن و چاقی میتواند علت ابتلای قطعی به بیماری قند باشد، او گفت: چاقی در هر درجهای میتواند خطر ابتلاء به دیابت را افزایش دهد اما این نوشته به این معنی نیست که افرادی که حالت وزنی مناسبی دارند، مبتلا به دیابت نمیشوند بلکه دیگر عواملی همانند رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی و به طور کلی شیوه زندگی نامناسب، سلامت این افراد را تهدید میکند.
وی با اشاره به این که سابقه فامیلی دیابت (پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه فامیلی درجه یک) خطر ابتلاء به دیابت را در هر سنی افزایش میدهد، افزود: اگر در خویشاوندان درجه یک فردی مبتلا به دیابت نوع دو باشد، حتماً در غربالگریها باید قند خون با حساسیت بیشتری بازدید شود ولی در عین حال میتوان او گفت عوامل محیطی جهت گفتن ژنهای مرتبط با ابتلاء به دیابت شده است.
اصغری، منفعت گیری از گروه خاص مواد غذایی در مبتلایان به بیماری قند را باوری غلط و نادرست گفت و گفت: افرادی که مبتلا به دیابت می باشند ممنوعیت مصرف هیچ غذایی را ندارند بلکه این افراد محدودیتهای غذایی دارند، این افراد همه گروههای غذایی را میتوانند در اندازه اشکار و کنترل شده منفعت گیری کنند؛ به این ترتیب این بیماران از سفره غذای خانواده منفعت گیری میکنند و نیاز به مصرف غذاهای خاصی ندارند.
او همین طور گفت: غذاهای مصرفی مبتلایان به قند با اصول غذایی سالم تطبیق دارد و این نوشته برای همه افراد جامعه صدق میکند، گروههای نان و غلات، میوهها، سبزیها، گوشت و پروتئینها، لبنیات، حبوبات و مغزها باید در سبد غذایی این افراد باشد.
استادیار تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: کربوهیدراتها بزرگترین قسمت از انرژی دریافتی بیماران را راه اندازی میدهد اما باید دقت کرد که از انواع سبوسدار و پرفیبر منفعت گیری شود برای مثال غلات سبوسدار همانند نانهای سبوسدار را جانشین غلات تصفیه شده همانند نانهای سفید کنید و در خصوص شیرینی و انواع قندهای ساده همانند عسل و یا مربا تا ۱۰ درصد انرژی دریافتی میتواند در رژیم غذایی بیماران قرار گیرد، به این علت محدودیت دریافت قندهای ساده و نه ممنوعیت آنها پیشنهاد میشود.
دسته بندی مطالب
غروب شهر
[ad_2]