دانشمندان از دانه جو و چغندر قند، پلاستیک ۱۰۰ درصد تجزیه‌پذیر ساخته‌اند_غروب شهر

[ad_1]
به گزارش غروب شهر

دانشمندان دانشگاه کپنهاگن از ترکیب نشاسته جو و الیاف حاضر در پسماندهای چغندر قند یک پلاستیک دوستدار محیط‌زیست ساخته‌اند. آن‌ها امیدوارند که این اختراع جدیدشان بتواند آلودگی پلاستیک را متوقف و صدمه‌های اقلیمی ناشی از آن را افت دهد.

این زیست‌پلاستیک تازه می‌تواند به‌طور کامل در طبیعت تجزیه شود _ آن هم تنها در کمتر از دو ماه. این ماده تازه از محصولات کشاورزی متداول تشکیل می‌شود و می‌تواند آلودگی ناشی از پسماندهای کشاورزی را نیز افت دهد.

فقط ۹ درصد پلاستیک‌های مصرف‌شده در دنیا بازیافت خواهد شد؛ باقی پلاستیک‌ها یا در دستگاه‌های زباله‌سوز می‌سوزند، یا در طبیعت و محل‌های دفن زباله‌ها رها می‌گردند.

زیست‌پلاستیک‌های مختلفی اکنون موجودند، اما این نام مقداری غلط‌انداز است. زیست‌پلاستیک‌های متداول از مواد زیستی ساخته خواهد شد، اما فقط قسمت کوچکی از آن‌ها، آن هم فقط در شرایطی خاص در کارخانه‌های کمپوست، قابل‌تجزیه است. این پلاستیک‌ها را نمی‌توان پایدار دانست، چون تجزیه آن‌ها سال‌ها زمان می‌برد، و هم چنان میکروپلاستیک تشکیل می‌کنند.

قیاس تجزیه انواع گوناگون زیست‌پلاستیک در طول ۵۴ روز. دو نمونه سمت راست در ردیف بالا پلاستیک‌هایی می باشند که پژوهشگران دانشگاه کپنهاگن ساخته‌اند.

ساخت پلاستیک تجزیه‌پذیر از جو و چغندر قند

این ماده تازه یک «بیوکامپوزیت» است و از چندین ماده راه اندازی شده که به‌طور طبیعی تجزیه خواهد شد. مواد مهم آن آمیلوز و سلولز می باشند که در گیاهان زیاد می باشند. آمیلوز از محصولاتی نظیر ذرت، سیب‌زمینی، گندم و جو استخراج می‌شود.

پژوهشگران دانشگاه کپنهاگن با پشتیبانی پژوهشگران دانشگاه «آرهوس» یک شرکت تأسیس کرده‌اند و در آن نوعی جو گسترش داده‌اند که دانه‌هایش حاوی آمیلوز خالص است. مزیت این گیاه جو در این است که آمیلوز خالص در زمان ترکیب با جو به خمیر ترکیب نمی‌شود.

سلولز نیز یک کربوهیدرات است که در همه گیاهان وجود دارد. پژوهشگران از نانوسلولزهای حاضر در پسماندهای تولیدکنندگان محلی شکر منفعت گیری کرده‌اند. این الیاف نانوسلولز هزار برابر کوچک‌تر از الیاف حاضر در سلولزهای متداول می باشند (که در صنعت پارچه منفعت گیری خواهد شد) و مقاومت مکانیکی پلاستیک را فراهم می‌کنند.

آمیلوز و سلولز زنجیره‌های مولکولی زیاد طویل تشکیل می‌کنند. پژوهشگران با ترکیب این‌ها توانستند یک ماده بادوام و منعطف بسازند که می‌توان از آن به‌جای پلاستیک در کیسه‌های خرید و بسته‌بندی کالاها منفعت گیری کرد.

این زیست‌پلاستیک به دو روش قابل‌ساخت است: با حل کردن مواد خام در آب و ترکیب آن‌ها، یا با گرم کردن آن‌ها زیر سختی. با این راه حلها، تکه‌هایی همانند به قرص یا چیپس تشکیل خواهد شد که می‌توان آن‌ها را به شکل‌های گوناگون درآورد.

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی،اجتماعی و تکنولوژی، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ایران وجهان را در وب سایت غروب شهر دنبال کنید.

یکی از مزیت‌های این روش این است که اکنون خطوط تشکیل نشاسه‌های غنی از آمیلوز زیاد است. این نشاسته‌ها به مقدار زیاد در صنعت غذا و دیگر صنایع تشکیل و منفعت گیری خواهد شد. به این ترتیب، مواد اولیه این نوع پلاستیک را می‌توان به‌سادگی فراهم کرد.

پژوهشگران خوش‌بین می باشند که پلاستیک تازه آن‌ها، ساخته‌شده از جو و چغندر قند، می‌تواند به‌سادگی در مقیاس بزرگ به‌صورت زیاد تشکیل شود. آن‌ها اکنون درحال ثبت پتنت خود می باشند و با دو شرکت بسته‌بندی دانمارکی همکاری می‌کنند تا مثالهای اولیه بسته‌بندی خود را بسازند.

دسته بندی مطالب
غروب شهر

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]