[ad_1]
غروب شهر
به نقل از خبرنگار مهر، گریپفروت (Grapefruit) به علت طعم ترش مایل به تلخ خود امکان پذیر در بین افرادی که به خوردن مرکبات شیرینتر عادت دارند، طرفداران بسیاری نداشته باشد. اما این میوه سرشار از مواد مغذی الزامی است و به تحکیم سیستم ایمنی و بهبود سلامت بدن پشتیبانی میکند.
این میوه منبع خوب فیبر، منیزیم، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین A است، به این علت نه تنها از ابتلاء به افتمواد مغذی جلوگیری میکند؛ بلکه میتواند کیفیت زندگی را بهبود ببخشد و طول عمر را افزایش دهد.
خواص گریپفروت در دیابت
این میوه شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد، به این معنی که قند خون را به شدت یا به اندازه تنقلات شیرین افزایش نمیدهد. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ از مصرف غذاهایی که GI پایین دارند، برای کنترل قند خون خود بیشترین سود را میبرند.
خواص گریپفروت برای پیشگیری از سرطان
این میوه مقدار بسیاری ویتامین C دارد. ویتامین C یک نوع آنتیاکسیدان است که از صدمه سلولی جلوگیری میکند. شواهد مشخص می کند که بین افزایش مصرف غذاهای غنی ویتامین C و افت خطر ابتلاء به سرطان ربط وجود دارد.
در بدن ترکیباتی به نام رادیکال آزاد تشکیل میشود که اگر سطح آنها بیشازحد افزایش اشکار کند، سلولها صدمه میبینند و خطر ابتلاء به سرطان زیاد تر میشود. ویتامین C حاضر در مرکبات اثرات رادیکالهای آزاد را خنثی میکند و خطر ابتلاء به سرطانهای مثانه، دهانه رحم و کلیه را افت میدهد.
خواص گریپفروت برای هیدراته نگه داشتن بدن
این میوه حاوی مقدار بسیاری آب است و به همین علت میتواند از کمآبی بدن جلوگیری کند. تقریباً ۶۰ درصد وزن بدن از آب راه اندازی شده است. آب برای کارکرد سلولها و اندامهای بدن الزامی است. این چنین در نگه داری دمای بدن، محافظت از مفاصل و پیشگیری از یبوست نقش دارد. نزدیک به ۲۰ درصد مایعات دریافتی روزانه با خوردن غذا از جمله میوه فراهم میشود.
خواص گریپفروت برای لاغری
اگر از این میوه در قالب یک رژیم غذایی متعادل و سالم منفعت گیری کنید، به کنترل وزنتان پشتیبانی میکند. چون هم کالری است و هم مقدار بسیاری آب و فیبر دارد. به این علت شما را برای زمان طویل سیر نگه میدارد و گمان پرخوری را به حداقل میرساند.
خواص گریپفروت برای سختی خون بالا
این میوه به علت داشتن پتاسیم به افت سختی خون پشتیبانی میکند. پتاسیم یک الکترولیت یا ماده معدنی مهم است که اثرات نامطلوب سدیم را خنثی میکند و علتشل شدن دیواره عروق خونی میشود. در نتیجه، خطر ابتلاء به بیماری قلبی، نارسایی قلبی و سکته مغزی را افت میدهد.
خواص گریپفروت در درمان عفونتهای باکتریایی و بهبود زخم
مواد مغذی حاضر در این میوه برای درمان عفونت سودمند می باشند و شدت بهبود زخم را افزایش خواهند داد. بر پایه تحقیقات، عصاره دانه Grapefruit خاصیت ضد باکتریایی دارد و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) را از بین میبرد.
بهعلاوه، ویتامین C حاضر در این میوه به ساخت کلاژن و افزایش تشکیل فیبروبلاست پوست پشتیبانی میکند. کلاژن یک نوع پروتئین است که در بهبود زخم نقش دارد. فیبروبلاستها هم سلولهایی می باشند که پوست را بعد از صدمه ترمیم میکنند.

خواص گریپفروت در سرماخوردگی
از آنجا که این میوه منبع خوب ویتامین A و ویتامین C است، سیستم ایمنی بدن را تحکیم میکند و خطر ابتلاء به بیماری را افت میدهد. تحقیقات نشان دادهاند که ویتامین C میتواند زمان زمان ابتلاء به سرماخوردگی و شدت علائم آن را افت دهد.
خواص گریپفروت برای سنگ کلیه
تحقیقات در رابطه مزایا و زیان های گریپفروت برای کلیه مشخص می کند که این میوه از تجمع مواد زائد در کلیهها جلوگیری میکند و خطر ابتلاء به سنگ کلیه را افت میدهد. مواد زائد باید از طریق کلیهها فیلتر شده و با ادرار از بدن خارج شوند. اما هنگامی در کلیهها متبلور خواهد شد تشکیل سنگ میکنند. سنگهای بزرگ امکان پذیر علتانسداد سیستم ادراری شوند که این اتفاق میتواند زیاد دردناک باشد.
خواص گریپفروت برای کبد
این میوه حاوی آنتیاکسیدانهای مفیدی است که التهاب را در کبد افت خواهند داد و از سلولهای آن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت میکنند. برخی از تحقیقات نشان دادهاند که Grapefruit میتواند از اثرات مخرب الکل بر کبد جلوگیری کند.
خواص گریپفروت برای چربی خون
چربی خون بالا یکی از با اهمیت ترین عوامل خطر بیماریهای قلبی-عروقی است. Grapefruit به علت داشتن فیبر سطح چربیهای خون از جمله کلسترول بد (LDL) را افت میدهد و از رسوب آن در دیواره عروق جلوگیری میکند.

محافظت از پوست در برابر پیری زودرس
ویتامین C حاضر در گریپفروت از پوست در برابر صدمههای ناشی از نور خورشید محافظت میکند. این ویتامین التهاب را در پوست افت میدهد و جلوی پیری زودرس آن را میگیرد. علاوه بر این، علتمیشود پوست کلاژن بیشتری بسازد و دیرتر دچار چینوچروک شود.
تداخل گریپفروت با برخی از داورها
با اهمیت ترین داروها عبارتاند از داروهای افتدهنده کلسترول به نام استاتینها از جمله سیمواستاتین و آتورواستاتین، برخی از داروهای کاهنده سختی خون از جمله نیفدیپین، داروهایی که برای جلوگیری از بعد زدن بافت پیوندی تجویز خواهد شد، همانند سیکلوسپورین، برخی از داروهای ضد اضطراب همانند بوسپیرون، تعدادی از کورتیکواستروئیدها همانند بودزوناید، داروهای تجویزشده برای درمان ریتم غیر طبیعی قلب همانند آمیودارون و داروهای ضد آلرژی یا برخی از آنتیهیستامینها از جمله فکسوفنادین با گریپفروت تداخل دارند.
گریپفروت را کی بخوریم؟
به طور کلی، زمان خاصی برای خوردن این میوه تعیین نشده است. با این حال، شما بسته به اهداف خود میتوانید از آن در زمانهای مشخصی از روز منفعت گیری کنید. به گفتن مثال، نیم تا یک ساعت قبل از قولهای مهم غذا بهترین زمان خوردن گریپفروت برای چربی سوزی و لاغری است. چرا که این کار به افت اشتها پشتیبانی میکند و جلوی پرخوری را میگیرد.
گریپفروت دریافت مواد مغذی را افزایش میدهد و از کارکرد سیستم ایمنی بدن حمایتمیکند. با این حال، برای برخی از افراد مناسب نیست یا با برخی از داروها تداخل دارد. برای این که از خود در برابر عوارض جانبی این میوه محافظت کنید، پیشنهاد میشود نظر متخصص تغذیه را در رابطه آن جویا شوید.
دسته بندی مطالب
غروب شهر
[ad_2]