[ad_1]
غروب شهر
سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر با گفتن این که نوشیدن مایعات در شرایط گرمازدگی امری الزامی است نیز او گفت: مایعات مصرفی نباید زیاد سرد باشند و دمای مناسب برای مایعات خنک در نزدیک به ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتیگراد است.
به حرف های کشاورز؛ مایعات زیاد سرد، همانند آب نزدیک به ۴ درجه، میتوانند جهت گرفتگی عضلات معده و ماندگاری طویلتر آن در معده شوند که برای فرد گرمازده مطلوب نیست.
او همین طور گفت: در این چنین شرایطی منفعت گیری از سرمهای خوراکی یا نوشیدنیهایی که حاوی الکترولیت می باشند، زیاد پشتیبانیکننده است و برای نمونه، میتوان شربتی متشکل از آب، عسل، نعناع و عصارههای گیاهی تهیه کرد که ضمن فراهم آب، سدیم، پتاسیم و منیزیم بدن را نیز جبران کند.
کشاورز او گفت: نباید فکر کنیم که فقطً با نوشیدن حجم بسیاری مایعات مشکل رفع میشود و مایعات باید جرعهجرعه و تدریجی مصرف شوند؛ برای مثالً در طول یک ساعت، ۲۵۰ تا ۵۰۰ سیسی مایعات به فرد داده شود تا بدن زمان جذب و تنظیم اعتدال مایعات را داشته باشد.
در موارد شدید، نیاز به مراقبتهای پزشکی است
کشاورز افزود: در مواردی که فرد دچار گرمازدگی شدید شده و علائمی همانند افت سطح هوشیاری یا غش ابراز میکند، بلافاصله باید در محیطی خنک یا سایه قرار بگیرد و لباسهای اضافه از تن او خارج شود و بدن با پارچهای نمدار و خنک بهآرامی سرد شود. منفعت گیری از یخ پیشنهاد نمیشود.
نوشیدنی تقویتی خانگی برای شرایط بحرانی
او همین طور گفت: برای پشتیبانی به بازیابی الکترولیتهای از دست رفته، میتوان یک محلول خانگی تهیه کرد که شامل یک لیتر آب، یک قاشق غذاخوری عسل، یک قاشق چایخوری نمک و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب کرفس باشد، این نوشیدنی طبیعی، علاوه بر سدیم و قند طبیعی، حاوی پتاسیم و منیزیم نیز هست که به بهبود حالت فرد پشتیبانی بسیاری میکند.
نقش سبزیها در بازسازی بدن بعد از گرمازدگی
به حرف های کشاورز، منفعت گیری از آب سبزیهای تازه همانند کرفس، جعفری یا نعناع در این چنین نوشیدنیهایی، میتواند بهطور مؤثری در بازیابی اعتدال الکترولیتی و خنکسازی بدن مؤثر باشد.
دسته بندی مطالب
غروب شهر
[ad_2]