حباب های نانویی جایگزینی هوشمند برای منفعت‌برداری منبع های آبی_غروب شهر

[ad_1]
به گزارش غروب شهر

شرکت کران نانوبابل با گسترش فناوری نانوحباب، تحولی دیدنی در منفعت‌وری آب در صنایع گوناگون تشکیل کرده و راهکاری عملی برای مقابله با بحران جهانی آب اراعه داده است.

به گزارش سوستینبیل برین، قسمت کشاورزی به‌گفتن بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آب در جهان، نزدیک به ۷۰ درصد منبع های آب شیرین را ـ زیاد تر به‌صورت بی فایده ـ مصرف می‌کند. نشت از سیستم‌های آبیاری، شسته شدن کود‌ها و مدیریت ضعیف منبع های، سالانه میلیارد‌ها لیتر آب را به هدر می‌دهد. هم‌زمان تولیدکنندگان مواد غذایی تحت فشارند تا جمعیت رو‌به‌افزایش را با منابعی کمتر تغذیه کنند؛ آن هم در شرایطی که تغییرات اقلیمی این معادله را پیچیده‌تر کرده است. بر پایه گزارش سازمان CDP، ریسک‌های مربوط به آب در زنجیره فراهم جهانی می‌تواند تا ۷۷ میلیارد دلار برای شرکت‌ها هزینه‌بردار باشد.

در این چنین شرایطی، نیاز به راه حلهایی هوشمند، پاک و اثربخش برای منفعت گیری از آب بیشتر از هر زمان فرد دیگر حس می‌شود. در همین جهت، شرکت کران نانوبابل مستقر در شیلی، راه‌حلی نوآورانه، اما نامرئی اراعه داده است: حباب‌های نانویی.

این حباب‌ها که اندازه‌ای در حد یک میلیاردیم متر دارند، می‌توانند گاز‌هایی همانند اکسیژن، دی‌اکسیدکربن یا ازن را در خود جای دهند و با تزریق به آب، خواص طبیعی آن را بهبود ببخشند. برخلاف حباب‌های معمولی که سریعاً به سطح می‌آیند و می‌ترکند، حباب‌های نانویی به‌زمان طویل‌تری در آب معلق می‌همانند و گاز درون خود را به‌مرور زمان و به‌شکل یکنواخت آزاد می‌کنند.

نتیجه این فرآیند، توزیع بهتر اکسیژن، بهبود کیفیت آب و تحکیم فرایند‌های زیستی و شیمیایی است. فناوری «کران» به‌طوری طراحی شده که به‌راحتی در خطوط تشکیل و تجهیزات حاضر قابل نصب است و بدون نیاز به تغییرات زیربنایی گسترده، به صنایع گوناگون از جمله کشاورزی، آبزی‌پروری، تشکیل غذا و تصفیه‌خانه‌های صنعتی خدمات می‌دهد.

مارتین کاسترو‌ مدیر تجاری این شرکت می‌گوید: «راهکار‌های ما برای افت مصرف آب، افت انرژی و مواد شیمیایی و افزایش منفعت‌وری در فرایند‌های صنعتی طراحی شده‌اند. سیستم‌های ما در مرحله های گوناگون تشکیل قابل منفعت گیری می باشند و با بهبود منفعت‌وری، به قیمت‌افزوده نهایی محصول پشتیبانی می‌کنند.»

کران در سال ۲۰۱۷ در شهر پورتو وراس توسط خایمه دلا کروز گونزالس» (Jaime De la Cruz González) تأسیس شد؛ فردی که بیشتر از ۳۵ سال در صنعت آبزی‌پروری فعال بوده و صدمه‌های زیست‌محیطی ناشی از رشد صنعتی را از نزدیک دیده است. سفر او به ژاپن و آشنایی با فناوری حباب‌های نانویی، جرقه‌ای برای راه‌اندازی این شرکت می بود.

اکنون کران تجهیزات خود را با فولاد ضدزنگ و در داخل سرزمین تشکیل می‌کند؛ تجهیزاتی مقاوم که حتی در محیط‌های سختی، چون مزارع آبزی‌پروری دریایی دوام بالایی دارند. به‌حرف های‌ی کاسترو، نصب این سیستم‌ها ساده است، اما طراحی آن نیازمند مهندسی دقیق، انتخاب نوع گاز مناسب و تعیین دوز بهینه برای هر کاربرد خاص است.

این دقت در طراحی جهت شده تا حباب‌های نانویی سطح اکسیژن را افزایش دهند، نیاز به مواد شیمیایی را افت دهند و منفعت‌وری را بالا ببرند. در حالی‌که راه حلهای سنتی ترقی کیفیت آب طبق معمولً به انرژی زیاد، مواد شیمیایی پرهزینه یا فیلتر‌های گران‌قیمت متکی می باشند، کران جایگزینی پاک‌تر و کم‌هزینه‌تر اراعه داده است. در برخی از پروژه‌های کشاورزی، این شرکت موفق شده تا بیشتر از ۵۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کند. این چنین در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب، گزارش شده که حذف مواد آلی ۲۵.۶ درصد افزایش یافته و نیاز به اکسیژن شیمیایی ۱۴.۳ درصد افت داشته است.

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی،اجتماعی و تکنولوژی، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ایران وجهان را در وب سایت غروب شهر دنبال کنید.

این فناوری به‌اختصاصی در صنایعی که منفعت گیری از آب گسترده است و گازهایی، چون اکسیژن نقش کلیدی دارند، کارکرد مؤثری دارد. در آبزی‌پروری، حباب‌های نانویی کران، اکسیژن محلول را به‌طور مؤثرتری نسبت به سیستم‌های هوادهی سنتی افزایش خواهند داد که به بهبود سلامت ماهی، افزایش منفعت‌وری خوراک و افت بیماری‌ها می‌انجامد. در کشاورزی، جذب بهتر مواد مغذی و هوادهی خاک علترشد نیرومندتر گیاهان با منبع های کمتر می‌شود؛ و در صنایع غذایی، فرآیند پاک‌سازی را با مواد شیمیایی کمتر، اما بدون کم شدن ایمنی میکروبی انجام می‌دهد.

فناوری کران در سرزمین‌های مختلفی، چون اسپانیا، مکزیک، برزیل، آرژانتین و شیلی بومی‌سازی شده است. یکی از شرکای مهم کران، شرکت کوکاکولا لاتام است که از این فناوری در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب خود در شیلی، مکزیک و برزیل منفعت گرفته است.

آلفئو فولادور جونیور مدیر فناوری‌های زنجیره فراهم تازه در کوکاکولا، می‌گوید: «فناوری کران جهت بهبود کارکرد تصفیه‌خانه‌ها شده و در مرحله هوادهی، بین ۲۵ تا ۴۰ درصد افت مصرف برق داشته‌ایم.»

این شرکت در سال ۲۰۲۴، برنده اولین جایزه نوآوری آب زیمنس از سوی انجمن کنگره آکادس شد و از سوی مجمع جهانی اقتصاد به‌گفتن یکی از نوآوران برتر شناخته شد.

به حرف های کاسترو، «این جوایز نشان خواهند داد که ترکیب مدل گسترش موثر ما با فناوری حباب‌های نانویی می‌تواند به تغییرات واقعی منجر شود؛ افت مصرف انرژی، صرفه‌جویی در آب، افت منفعت گیری از مواد شیمیایی و افزایش منفعت‌وری. مأموریت ما یادگیری تشکیل زیاد تر با منبع های کمتر است؛ و این رؤیا، اکنون در حال تحقق در مقیاسی جهانی است.»

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
غروب شهر

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع