مادران باردار قبل از روزه داری با پزشک مشورت کنند – غروب شهر

[ad_1]
غروب شهر

به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، سلمه دادگر فلوشیپ طب مادر و جنین و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با گفتن این که قبل از روزه گرفتن خانم باردار حتماً باید با پزشک مشورت کند، اظهار کرد: با اهمیت ترین قضیه در روزه داری این است که هیچ آسیبی به مادر یا جنین داخل نشود؛ از همین رو برخی از بانوان با دقت به شرایط جسمانی، بیماری عرصه‌ای و یا مسائل مربوط به جنین اجازه روزه داری ندارند.

او گفت: مجوز روزه داری بانوان باردار سالم منوط به مقطعی از بارداری است که در آن قرار دارند. اگر حاملگی به سه ماه اول، دوم و سوم تقسیم شود، سه ماه دوم بهترین زمان برای روزه داری مادران بارداری کاملاً سالم است.

دادگر روزه داری در هفته ۱۴ تا ۲۸ بارداری را در صورت عدم منع پزشکی، بدون مشکل دانست و او گفت: سه ماه اول زمان زیاد حیاتی برای راه اندازی ارگان جنین است به این علت در این بازه وقتی، سطح نرمال قند خون مادر اهمیت دارد چون تکامل قلب و مغز جنین وابسته به گلوکز است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گرسنگی طویل زمان را علتافزایش کتون در خون دانست و او گفت: کتون روی ظرفیت رشدی و مغز جنین می‌تواند تأثیر گذار باشد. علاوه بر این روزه داری سه ماه اول به علت تهوع و استفراغی که مادر در این دوره دارد می‌تواند این حالت را تشدید کند.

وی با گفتن این که تعداد بسیاری از صاحب نظران روزه داری در سه ماه اول را پیشنهاد نمی‌کنند مگر این که با مشورت و قبول پزشک انجام شود، او گفت: در سه ماه سوم بدن در حال ذخیره انرژی برای نزدیکی به زمان زایمان است از همین رو تعداد بسیاری از صاحب نظران در این مقطع روزه داری را به خصوص سپس از هفته ۳۶ بارداری پیشنهاد نمی‌کنند چون علاوه بر تأثیرات منفی بر ظرفیت رشدی جنین، در برخی از مطالعات نیز خطر زایمان زودرس برای مادر گفتن شده است.

دادگر از سه ماه دوم بارداری به گفتن بهترین زمان روزه داری در مادران باردار یاد کرد و افزود: در طول روز استراحت منظم و کافی، پرهیز از انجام فعالیت شدید، مصرف آب کافی در قولهای افطار و سحر، پرهیز از مصرف قولهای سنگین در افطار و سحری و افزایش قولهای غذایی در این فاصله با حجم کمتر می‌تواند عرصه را برای روزه داری آسان‌تر مادر باردار فراهم کند.

فلوشیپ طب مادر و جنین یادآور شد: مادران باردار بهتر است در زمان افطار مصرف میوه، سبزی، غلات، آب زیاد را در دستور کار قرار دهند و در صورت تمایل به مصرف شیرینی‌جات نیز می‌توانند از عسل، شیره انگور، خرما، توت منفعت گیری کنند این چنین مصرف آش و حلیم غیر چرب ایرادی ندارد اما باید از مصرف سرخ کردنی‌ها پرهیز شود.

به حرف های عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در وعده سحری نیز غلات سبوس دار، میوه، سبزی، حبوبات، آب زیاد و آجیل کم نمک می‌تواند مورد منفعت گیری مادران باردار روزه دار در طول سه ماه دوم بارداری قرار گیرد.

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی،اجتماعی و تکنولوژی، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ایران وجهان را در وب سایت غروب شهر دنبال کنید.

دسته بندی مطالب
غروب شهر

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]