به نقل از خبرگزاری مهر، سمیرا ربیعی، آلودگی با فلزات سنگین را یکی از موارد آلودگیهای محیطی برنج برشمرد و او گفت: آلودگی آب و خاک و این چنین نزدیک بودن مزارع برنج به مراکز صنعتی و فاضلابهای وابسته در تجمع این آلودگی در برنج مؤثر می باشند.
وی، آلودگی با آرسنیک را یکی از آلودگیهای شایع در برنج گفت و افزود: آرسنیک یکی از سمیترین عناصر جهان و به طور جدی کشنده است.
ربیعی یادآور شد: آرسنیک در اکثر مواد غذایی به مقدار زیاد اندک یافت میشود اما مقدار آن در حدی نیست که تهدیدی برای سلامتی محسوب شود.
وی با اشاره به این که برنج بیشتر از هر ماده فرد دیگر توانایی ذخیره آرسنیک را دارد، خاطرنشان کرد: نگرانی تعداد بسیاری در خصوص آلودگی برنج با آرسنیک وجود دارد.
به حرف های این استادیار دانشکده علوم تغذیه، تاثییر سمی آرسنیک ۱۰۰ هزار برابر سیانور است و این در حالی است که آرسنیک و همه ترکیبات آن، به گفتن آفتکش منفعت گیری خواهد شد.
ربیعی، با اهمیت ترین عوارض مسمومیت با آرسنیک را شامل مختل شدن کارکرد سیستم گوارشی، صدمه جدی به کبد، سرطان پوست و در نهایت تشکیل شوک و مرگ برشمرد.
به حرف های این دکترای علوم تغذیه، هرچند مقدار آرسنیک در برنجهای وارداتی بیشتر از برنجهای ایرانی است، ولی این نوشته به این معنی نیست که برنجهای ایرانی فاقد آرسنیک می باشند.
دسته بندی مطالب
غروب شهر