[ad_1]
غروب شهر
به نقل از خبرگزاری مهر، یوسف صادقیان امین، با اشاره به این که نمک خوراکی چه به طور استخراج شده از معادن سنگ نمک و چه به طور استخراج شده از آب دریا دارای ناخالصیهای بسیاری است، افزود: ناخالصیها از لحاظ تشکیل عوارض نامطلوب و مسمومیت در بدن انسان اهمیت دارند.
او همین طور گفت: نمکهای تصفیه نشده دارای فلزات سنگین از جمله سرب، جیوه، کادمیوم، آرسنیک و…، است که هر کدام از این عناصر زیان های بسیاری برای سلامتی بدن انسان دارند. به همین علت الزام دارد این ناخالصیها طی فرآیند تصفیه، از نمک خوراکی جدا شده و نمک از لحاظ وجود این ناخالصیها، به حد استاندارد و مطلوب برسد.
این کارشناس مواد غذایی با اشاره به این که وزارت بهداشت برای افت شیوع بیماری گواتر و اختلالهای ناشی از افتید، سیاست افزودن یُد به نمکهای خوراکی را در پیش گرفته و اکنون همه کارخانههای تشکیل کننده نمک موظف می باشند، تصریح کرد: «یُد» به مقدار پیشنهاد شده وزارت بهداشت به نمکهای خوراکی اضافه میشود، منفعت گیری از نمک خوراکی تصفیه شده یُددار تنها راه رساندن یُد به بدن برای انجام اعمال حیاتی وابسته به این ریزمغذی است. نرسیدن یُد کافی به بدن با عوارض بی شماری همانند گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش موارد سقط و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی و افت منفعت هوشی همراه است و به این علت وزارت بهداشت بر مصرف نمک خوراکی تصفیه شده یُددار اصرار میکند.
وی خاطرنشان کرد: با وجود پیشنهادهای وزارت بهداشت مبنی بر مصرف نمک یُددار تصفیه شده تا این مدت عدهای بر این باورند که نمک دریا و نمکهای رنگی برای بدن سودمند است. نمک دریا در اصل به نمک حاصل از تبخیر آب دریا حرف های میشود در صورتیکه این نمکهایی می باشند که تصفیه نشده و دارای انواع ناخالصیها از جمله فلزات سنگین است که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است.
به حرف های صادقیان، نمک دریا در واقع نمکهای معادن یا دریاچههای خشک شده است که علاوه برداشتن ناخالصیها، زیاد تر آنها دارای مواد خطرناک از جمله مواد سمی ناشی از ورود آبهای سطحی و فاضلابها به این دریاچهها می باشند و دارای مقدار کم ید یا حتی فاقد ید بوده و نیاز روزانه به ید را فراهم نمیکنند.
دسته بندی مطالب
غروب شهر
[ad_2]
منبع