[ad_1]
به نقل از خبرگزاری برنا؛ بهترین غذا برای سحری در ماه مبارک رمضان یکی از سوالات ذهن روزه داران است که می خواهند بدانند چه غذایی در سحر ماه مبارک رمضان به اختصاصی ماه رمضان امسال که هوا هم کم کم گرم شده مناسب می باشد.
متخصصان تغذیه اعتقاد دارند که بهتر است روزه داران در سحر ماه رمضان زیاد تر از غذاهای گیاهی منفعت گیری کنند که پخته شده است.
غذا در سحر ماه رمضان نباید سرخ کردنی یا چرب باشد چون در طول روز علتتشنگی زیاد می شود.
***نظر غذاهای سحر برای ماه مبارک رمضان
پلو و خورشت گیاهی می تواند در سحر ماه رمضان غذای خوبی برای روزه داران باشد، این چنین
خوردن غذاهایی که نشاسته زیاد دارد در وعده سحر ماه رمضان زیاد به روزه داران پشتیبانی می کند، غذاهایی همانند پلو و ماکارونی به اختصاصی این که در ماکارونی از قارچ نیز منفعت گیری شود مقدار پروتئین بدن را نیز تامین می کند.
حتما در ماه مبارک رمضان خرما بخورید به اختصاصی در سحر و افطار چون خرما با خواص زیاد و خاصیت انرژی زایی که دارد می تواند انرژی شما را تامین کند.
برای افت تشنگی و عطش در ماه رمضان میتوانید از شربتهای سرکهشیره، سکنجبین یا شربت آبلیمو در قولهای سحری یا افطاری منفعت گیری کنید. نوشیدن مقداری عرق کاسنی به تنهایی یا همراه با یک قاشق چایخوری تخم خرفه در وعده سحری هم برای افت عطش در ماه رمضان به شما پشتیبانی میکند. پیشنهاد میکنیم اگر زیاد تشنه میشوید، خوردن خورشهای همراه با آلو و زرشک را در وعده سحری فراموش نکنید. در طول ساعات روزهداری هم میتوانید عطش خود را با بوییدن سیب گلاب، خیار یا لیمو، اسپری کردن گلاب خنک در فضای اتاق، شستوشوی سر و گردن و سینه با آب خنک و تنفس هوا و نسیم خنک که حرارت زاید قلب را کم میکند، افت دهید.
ایرج نیستانی متخصص تغذیه درمورد سحری ماه رمضان او گفت: اصل فلسفه ماه مبارک رمضان، پرهیزکاری و خودداری از هرگونه افراط در خوردن و آشامیدن است. این در حالی است که تعداد بسیاری از مردم با فکر طویل بودن ساعات روزه داری، در قولهای افطار و سحر، بیشتر از حد ظرفیت خود از مواد غذایی برای جبران گرسنگی طویل منفعت گیری میکنند و به افزایش چربی و قند خون دچار خواهد شد.
او گفت: تغذیه مناسب و اهمیت به قولهای سحری و افطار، انرژی ملزوم برای فعالیتهای روزانه را در بدن فراهم میکند. تنبلی در نخوردن وعده سحری، علتمیشود ذخایر بدن تا وعده افطار همه شده قند خون ماهیچهها خالی شود و احاساس ضعف را در بدن فرد تشکیل کند.
متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: در روبه رو افت قند خون، بدن افراد بر مبنای سن و توان بدنی عکس العملهای متغیری را از خود مشخص می کند.
وی گفت: آشامیدن آب به تنهایی در وعده سحر، کمکی به از بین بردن تشنگی نکرده و سریع هضم میشود، اما میوههای پالپ دار سرشار از فیبر بوده و به گفتن ذخایر مناسب آب معارفه خواهد شد به این علت پیشنهاد میشود از میوه هایی همانند هندوانه، سیب و … در فاصله قولهای سحر تا افطار منفعت گیری شود.
نیستانی خاطر نشان کرد: قولهای افطار و شام باید از هم تفکیکی شوند چرا که سپس از زمان زمان زیاد، حجم بالای کربوهیدرات و کالری داخل بدن شده و گمان افزایش چربی خون، با مصرف حجم بالای غذا سپس از چند ساعت گرسنگی وجود دارد.
وی او گفت: شیر از جمله مواد غذایی مفیدی است که قسمت بسیاری از کلسیم و پروتئین بدن را فراهم کرده و حس سیری به فرد میدهد؛ به این علت پیشنهاد میشود افردای که مشتاق به خوردن غذا در زمان سحر نیستند، حتما از شیر و خرما در این وعده منفعت گیری کنند.
متخصص تغذیه اذعان داشت: اندازه مصرف و دفعات آن در منفعت گیری از برخی اقلام غذایی ماه رمضان همانند حلوا، شله زرد، حلیم و زولبیا و بامیه، میتواند زیان اور باشد به این علت باید جانب احتیاط را در خوردن این مواد مراعات، و قندهای طبیعی و ساده را جانشین آنها کرد.
[ad_2]
منبع