چرا رژیم گیاهخواری زیان اور است؟

[ad_1]

به نقل از برنا؛ نتایج بازدید‌های تازه مشخص می کند که گروهی از وگان‌ها وگیاهخواران زیاد تر از هر رژیم غذایی فرد دیگر غذاهای فوق فرآوری شده می‌خورند. این سبک تغذیه چه مقدار برای سلامتی انسان و محیط زیست زیان اور است؟

رژیم وگان همه گوشت و محصولات حیوانی (گوشت، مرغ، ماهی، غذاهای دریایی، لبنیات و تخم مرغ) را حذف می‌کند، در حالی که رژیم گیاهخواری گوشت، مرغ، ماهی و غذاهای دریایی را حذف می‌کند.

به این علت، وگانیسم و گیاهخواری به این علت که مردم گوشت را کنار می‌گذارند، پتانسیل ترویج تغذیه سالم را دارد اما افزایش تشکیل و مصرف غذاهای فوق فرآوری شده (UPFs) برای پیروان این رژیم‌های غذایی، ابراز اثرات مثبت آن را دشوار کرده است.

در حالی که اراعه محصولات دارای پایه گیاهی در فاصله سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ میلادی نزدیک به ۳ برابر شده ولی تعداد بسیاری از این غذاهای جانشین‌ِ گوشت در دسته غذاهای فوق فرآوری شده قرار می‌گیرند. چرا که برای جلوگیری از فسادپذیری سریع و بهبود طعم، تحت فرآوری‌های سنگین قرار می‌گیرند. بعد زیاد تر این غذاها سرشار از نمک، شکر و چربی اشباع شده، رنگ‌های افزودنی‌، نگهدارنده‌ها و دیگر افزودنی‌ها شده‌اند.

آیا گیاهخواری می‌تواند علتکاهش انتشار کردن کربن در محیط زیست بشود؟

بازدید‌ها مشخص می کند که در فرانسه، وگان‌ها و گیاهخوارها ۳۹.۵ درصد از کل کالری دریافتی خود را از مصرف غذاهای فوق فرآوری شده کسب می‌کنند. در آلمان نیز ۳۹.۱ درصد وگان‌ها و گیاهخوارها حداقل ماهی یکبار از این غذاها مصرف می‌کنند.

کارشناسان بریتانیایی بر پایه نتایج مطالعات تازه خود هشدار خواهند داد که مصرف بالای غذاهای فوق فرآوری شده تولیدی برای وگان‌ها و گیاهخوارها خطر ابتلا به بیماری‌هایی از جمله سرطان، قلبی و عروقی، دیابت، سکته مغزی و چاقی را در بین آنها افزایش داده است.

این مطالعات نشان داده که برخی برگرهای تشکیل شده به گفتن جانشین برگرهای گوشتی، ۳ برابر زیاد تر از یک بسته چیپس سیب‌زمینی نمک دارد.

کدام رژیم غذایی بیشترین سازگاری را با سلامت و محیط زیست دارد؟

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی،اجتماعی و تکنولوژی، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ایران وجهان را در وب سایت غروب شهر دنبال کنید.

کتی کلیف، مشاور سیاست‌گذاری انجمن خاک بریتانیا در این خصوص به یورونیوز او گفت: «محصولات فرآوری بسیار دیگر غذا نیستند و در واقع، ترکیبات فیزیکی و شیمیایی و مقادیری از مواد بیشتر از حد تصفیه شده‌ای می باشند که بر سلامت ما تأثیر منفی می‌گذارند.»

او نظر می‌کند: «به جای غذاهای فوق فرآوری شده، رژیم غذایی خود را با غذاهای کمتر فرآوری شده از جمله محصولات کنسرو شده و منجمد، نان‌های تازه و غلات سالم جانشین کنید.»

خانم کلیف این چنین یادآوری می‌کند که با وجود وابستگی کمتر تشکیل مواد غذایی فوق فرآوری شده به محصولاتی همانند نخل، سویا، گندم و ذرت، تشکیل زیاد این مواد غذایی به گسترش کشت‌های تک محصولی می‌انجامد که در عمل نتیجه‌ای جز جنگل‌زدایی، تخریب خاک و از بین رفتن زیستگاه‌های طبیعی ندارد.

[ad_2]

منبع