[ad_1]
به نقل از خبرگزاری مهر، برای داشتن برنامه غذایی مناسب که زیانهای آلودگی هوا را به حداقل رساند، میبایست از یک برنامه غذایی سالم پیروی کرد.
– حداقل ۴۰۰ گرم سبزی و میوه تازه حاضر در فصل سرما در طی روز باید مصرف بشود.
– سبزیها را زیاد تر به طور تازه و خام مصرف کنید چون ویتامینهای آن به خصوص ویتامین C زیاد تر نگه داری میبشود.
– روزانه از شیر و مواد لبنی کم چرب همانند ماست و پنیر کم چرب به مقدار کافی مصرف کنید.
– حداقل ۳-۲ وعده در هفته ماهی مصرف کنید.
– پرهیز از مصرف تنقلات کم قیمت همانند چیپس و پفک و نوشابههای گازدار. چون علتاختلال جذب عناصر سودمند در بدن خواهد شد و میتوانند اثرات سو آلودگی هوا را دوچندان کنند.
– از مصرف غذاهای کارخانهای و فرآوری شده نظیر سوسیس، کالباس و کنسروها به علت داشتن مواد شیمیایی افزودنی و نگهدارنده در شرایط آلودگی هوا پرهیز بشود و مصرف مواد غذایی تازه و غیرصنعتی برای نگه داری سلامتی افراد در روبه رو با آلایندههای هوا افزایش یابد.
– آب و مایعات بدن در روز برای نگه داری سلامت اندامهای دفعی و تسهیل دفع سموم و مواد دفعی به مقدار کافی مصرف بشود. بهتر است از شیر و لبنیات کم چرب و انواع میوه و سبزیهای فصل سرما نظیر انار، خرمالو، به، نارنگی، پرتقال، کیوی، شلغم، سیر و پیاز و انواع کلم، چغندر پخته و خام در انواع آش، سوپ و خورش و یقیناً آب و چای کم رنگ نیز زیاد تر منفعت گیری بشود.
– به طور کلی افزایش مصرف روزانه منبع های غذایی؛ آب و مایعات، فیبرها، برخی ویتامینها، املاح و مواد آنتیاکسیدان در افت اثرات آلودگی هوا بر بدن نقش به سزایی دارد.
– تهیه یک بسته غذایی به گفتن بین وعده سالم برای کودکان مهد کودکها، پیش دبستانی و سنین مدرسه شامل یک عدد میوه ترجیحاً سیب یا مرکبات، یک پاکت ۲۰۰ سیسی شیر و یک بسته ۵۰ گرمی از انواع مغزهای تازه و بی نمک.
[ad_2]
منبع